söndag 17 oktober 2010

Washington snodde 2 pinnar i ''Music City''

Nashville Predators välkomnade Washingtom Capitals till stan på lördags kvällen för en sällsynt inter-konferens duell.

Trots Washingtons övertag på papperet, så var Nashville det bättre laget i den första perioden.  De fick tre möjligheter i power play , där Caps dödade dem alla. Men med 2:53 kvar av perioden fann JP Dumont ett skott ifrån högerkanten som letade sig upp i  bortre krysset, precis under ribban för att ge Preds en 1-0 ledning.

Nashville vann skotten med 18-7 i den inledande perioden, Alex Ovechkin hölls i schack med bara ett skott på mål.

Båda lagen fick en handfull chanser tidigt i den andra perioden innan Jordin Tootoo utökade Preds ledning till 2-0. Hans skott ifrån blå stutsade på Washington försvararen Brian Faheys skridsko och in bakom Michael Neuvirth som vaktade kassen för Caps.

Resten av perioden var fylld med händelser, dock utan utdelning för något av lagen. I ett numerärt underläge fick Joel Ward ett friläge mot Neuvirth, som gjorde en blixtrande plockräddning. Predators höll Caps inom räckhåll innan tredje perioden kom.
Med 12 sekunder kvar i andra, sköt Dave Steckel en handledare som ramlade ner bakom Anders Lindbäck, pucken gick aldrig över linjen eftersom Ryan Suter stoppade den bakom Lindbäck precis på mållinjen.

När tredje perioden kom igång, kunde man känna en våg som kom från Caps.
Nashville begår ett par onödiga utvisningar tidigt i perioden och Washington fick till slut in en reducering när 4:33 av den tredje perioden hade gått. Alexander Semins handledare smet in under Anders Lindbäcks benskydd, Caps var nu bara ett mål efter helt plötsligt.

Sedan fortsatte man att jobba, Washington bjöd verkligen upp till dans. Preds misslyckades att rensa pucken ur zon flera gånger, de blev långa spelsekvenver i offensiv zon för Caps vid ett fåtal tillfällen.

Tomas Fleischmann kvitterade matchen för Washingtom 12:14 in i tredje när han plockade upp en lös puck framför Lindbäck och sprettade upp den i nättaket bakom honom

.
Washington hade många chanser under de sista sju minuter att ta ledningen på när de drog fördel av ett trött Predators lag som spelade sin tredje match på fyra kvällar. Till slut kunde Barry Trotz mannar i Nashville få matchen till förlängning.

47 sekunder in på förlängningen, fick Ryan Suter sätta sig i utvisningsbåset efter en tripping. Mindre än en minut senare, styrde Brooks Laich in Alexander Ovechkins skott i mål och vändningen ifrån 0-2 till 3-2 var ett faktum för Caps som fick med sig 2 pinnar ifrån ''Music City''.
Neuvirth blev Capitals hjälte efter att han räddat 37 av 39 skott på mål.

Barry trotz (tränare i Nashville) efter matchen:
"Jag tycker vi kom ut riktigt bra. Vi hade en mycket bra struktur och högt tempo. Skapade en enorm mängd chanser. Självklart åkte vi skridskor och fick några utvisningar med oss i första. Även i Powerplay spelade vi bra, Vi flyttade runt pucken och hade en del chanser. De är bra på att döda utvisningar, och vi fick ingen utdelning. Det kommer att hända ibland. Vi kunde bara inte få in det så viktiga 3-0 målet som såväl behövdes med facit i hand. "

Barry Trotz om Bäckströms tackling på Marcel Goc:
"Det är den typ av tacklingar som du vill få bort ifrån NHL. Det värsta är att jag inte tyckte Bäckström var nära pucken när han slog  Marcel i ryggen fem meter bort ifrån sargkanten. Om du är en spelare och träffas i ryggen vid sådana situationer, och kommer med huvudet först, då kan de bli allvarliga konsekvenser. För mig så är det en farlig tackling. "

Alexander Ovechkin summerar matchen:
'' De första två perioderna hade dem matchen, vi tog för många onödiga utvisningar. Vi skulle spelat hela matchen som vi gjorde i den tredje då vi fortsatte att jobba och då kom målen. i övertid fick vi ett PP och avgjorde matchen. ' '