måndag 18 oktober 2010

Ryska Prospects!

Lite mer än 1 månad har gått sen KHL säsongen startade och man kan börja se vilka Prospects som håller måttet i den stenhårda ligan i Ryssland.

Kirill Petrov förmodligen den junioren som just nu utmärker sig mest i den Rysslands högsta liga, KHL. Han blev nyss förflyttad ifrån sin gamla klubb Ak Bars Kazan till Yugra-Khanty Mansiysk. Där har han spelat 5 matcher och gjort 5 poäng totalt. Han har verkligen visat vad han är kapabel till i sin nya klubb. Petrov som 2008 blev draftad till New York Islanders som nummer 73 totalt i den tredje rundan har potential till att bli en ordinare NHL spelare i framtiden.


En annan het ungtupp ifrån Ryssland är Metallurg Novokuznetsks Zakhar Arzamastsev som är tillgänglig inför NHL draften nästa sommar där han förväntas bli vald tidigt i 2:a rundan. Zakhar har hittils gjort 4 poäng på 16 matcher, vilket är väldigt bra för en 17-årig försvarare i en av världens bästa ligor.

Någon som inte är lika het just nu är Evgeny Kuznetsov som valdes i första rundan av Washington Capitals i sommarens NHL-draft. Han var borta i lite mer än 1 vecka pågrund av en axelskada och hittils den här säsongen har han mest suttit på bänken och i utvisningsbåset. Han har inte spelat bra och borde verkligen dra igång tempot genast om han någonsin ska få spela med idolen Alexander Ovechkin i Capitals.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar