måndag 25 oktober 2010

Nashvilles svit fortsätter!

Nashville Predators var inför nattens match det enda laget i hela NHL som inte förlorat någon gång på ordinarie speltid denna säsong och den sviten är fortfarande obruten efter vinsten mot Tampa Bay Lightning inatt med 4-3.


Den svenske rookie-målvakten Anders Lindbäck spelade en stor roll för Nashville och räddade 42 skott av 45 möjliga som gav honom 93,3 i räddningsprocent. Det fanns två andra svenskar med i matchen också, Patric Hörnqvist för Nashville och Viktor Hedman för Tampa Bay Lightning. Dem två hade inte lika stor roll i matchen som Lindbäck förutom att dem hamnade i en bråkig situation framför kassen med varann, där Hörnqvist brukar vara för att skymma motståndarnas målvakt. Men när pucken var blockerad tyckte Hedman att de var nog och tog ett nackgrepp om Hörnqvist som inte hade en chans att försvara sig när Hedman lyfte bort honom, båda två utvisades efter situationen som med svenska ögon var riktigt smaskig. 

Det ska också läggas till att Hedman fick en passningspoäng på Martin St. Louis mål i slutet av den tredje perioden.


Tampa Bay målvakten Dan Ellis som förra säsongen tillhörde Nashville fick inatt möta sina forna lagkamrater. De blev dock ingen trevlig match för Ellis som släppte in 4 mål på bara 26 skott.


***

Det spelades två andra matcher i nattens NHL också. En av dom var New York derbyt mellan New York Rangers och New Jersey Devils. Den matchen slutade med 3-1 till Rangers som kan tacka Henrik Lundqvist för det. Svensken blev matchens första stjärna med sina 96,4 i räddningsprocent. Kovalchuk som var borta den förra matchen för Devils gjorde lagets enda mål inatt och New Jerseys dåliga inledning på denna säsong kommer som en chock för nästan alla. Med nya stjärnor som Tallinder, Volchenkov, Arnott och ett förlängt kontrakt med Ilya Kovalchuk så borde man prestera bättre. Men John Macleans lagbygge verkar inte få det att funka även om man kryddat laget med unga talanger såsom Jacob Josefson, Alexander Urbom och Vasyunov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar