onsdag 15 december 2010

Två första dagarna!

Svenska J-20 landslaget förbereder sig inför VM i Buffalo och uttagningen är i full gång. Man har spelat två internmatcher på två dagar, blått mot gult. Jag har varit där båda dagarna och kan meddela att alla spelare sliter för kung och fosterland om att få en plats i den slutgiltiga VM-truppen som kommer presenteras senast på lördag morgon.

Måndagsmatchen var väldigt målsnål men underhållande, framförallt den första perioden som var helt värdelös. Patrik Nemeth (AIK) och Patrick Cehlin (Djurgården) var skadade för dagen och fick ta hand om varsitt utvisningsbås istället. Det blåa laget var starkast till en början i den andra perioden då spelare som Adam Larsson, John Norman, Anton Lander och Jesper Thörnberg visade framfötterna lite extra. Timrå spelaren Lander gav det blåa laget en 0-1 ledning 4 minuter in i perioden med hjälp av Oscar Klefbom som noterades för assisten. Det gula laget hängde inte alls med och drog på sig många utvisningar i den andra som gav dem blåa ännu mer övertag. I den sista perioden ryckte man upp sig ordentligt i det gula laget och William Wallén gjorde dagens snyggaste mål när han snärtade upp pucken i krysset bakom Fredrik Pettersson-Wentzel som var chanslös när Wallén avlossade ett handledskott ifrån den vänstra tekningscirkeln. Annars höll Pettersson-Wentzel tätt hela matchen så att hans lag kunde avgöra matchen med ett sent 1-2 av ingen mindre än Oscar Lindberg. Det gula laget försökte göra ett sent kvitteringsmål men när man plockade målvakten gjorde man ett klantigt byte och fick en utvisning med för många spelare på isen.

Igår var det ungefär exakt samma lag förutom att Adam Larsson vilade i det blåa laget och Patrik Nemeth var tillbaka i det gula laget. Patrick Cehlin var fortfarande skadad och satt med Larsson på läktaren. Rickard Rakell som bor i Kanada och spelar juniorhockey i OHL blev utvisad redan den första minuten för det blåa laget. Man klarade av det boxplayet men precis när Rakell kommit tillbaka ut på isen får det blåa laget en till utvisning med för många spelare på isen som Rakell fick åka och sätta sig för. Då passade dem gula på att ta ledningen genom Max Friberg. Dem blåa fick sen också ett powerplay men där lyckades man inte så bra då Jesper Fasth kom fri och satte 2-0 i numerärt underläge. Markus Sörensen väckte sedan hoppet för dem blåa med ett reduceringsmål men hoppet varade inte länge. för innan den andra perioden var slut stod det 6-2 till dem gula. Fasth, Wännström, Nordström, Thörnberg och Klingberg gjorde alla varsitt mål för respektive lag. Nils Andersson avgjorde sedan matchen med ett 7-2 mål för dem gula som var det bättre laget hela matchen.

Under dem här två matcherna har jag imponerats av några spelare som jag tycker ska med till Buffalo:

Målvakter:
Fredrik Pettersson-Wentzel

Backar:
Adam Larsson
Patrik Nemeth
Fredrik Claesson
Tim Erixon

Forwards:
William Wallén
Jesper Fasth
Mika Zibanejad
Anton Lander
Jesper Thörnberg
John Norman


Jag ska åka ner på den sista internmatchen som spelas idag och kolla vilka andra spelare som är aktuella. Sen ska jag se hur allvarlig Patrick Cehlins skada är och vart han är skadad. Igår var han bara med och lekte lite på uppvärmningen så förhoppningsvis kanske han spelar idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar