onsdag 17 november 2010

Torontos makalösa vändning

Nashville inledde matchen mot Toronto inatt väldigt bra och när 5 minuter återstod i den första perioden ledde man med 3-0. Det var då Luke Schenn satte ett handledskott som letade sig förbi Pekka Rinne i Nashvilles mål. 3-1 var resultatet efter den första perioden men Toronto fansens förhoppningar om en vändning sänktes i början av den andre perioden då Marcel Goc gjorde 4-1 till bortalaget ifrån Nashville. Hoppet var inte över än och det förstod Kris Versteeg som gjorde två mål på en minut i powerplay för Maple Leafs som nu bara hade ett mål upp till Nashville. Nashville tog för många utvisningar och man var inge vidare i boxplay, Toronto gjorde ytterligare två mål i den andre perioden för att fullborda vändningen mot Nashville Predators. Resultatet stod sig hela den tredje perioden ut och 5-4 till Toronto Maple leafs efter en stark vändning.

Marcus Vinnerborg gjorde NHL-debut inatt som den första icke nordamerikanska domaren att döma i världens högsta hockeyliga. Han gjorde det felfritt och var med om det mesta under sin debut. Hans första uppdrag blev Dallas Stars 2-1 vinst mot Anaheim Ducks där Loui Eriksson gjorde en assistpoäng och Niklas Grossman bjöd upp till dans mot Anaheims fruktavsvärda slagskämpe, George Parros.