onsdag 24 november 2010

Hörnqvist

Patric Hörnqvist har inte nått upp till samma standard som han gjorde förra året än. Det kan bero på att motståndarna lärt sig att han står framför mål och alltid skapar målchanser eller så saknar Hörnqvist att spela mellan Jason Arnott och Steve Sullivan. Arnott som nu spelar i New Jersey Devils får ''Bengan'' klara sig utan denna säsongen. Istället får han spela med Cal O´Reilly som ersätter Jason Arnott i första kedjan med Hörnqvist och Sullivan. Än så länge verkar det också vara så att ungtuppen Cal O´Reilly trivs bäst i kedjan. Kanske borde tränaren Barry Trotz se till att hans två och enda stjärnor i laget kan få en annan lekkamrat som backar upp dem lite bättre. Kanske skulle man kunna sätta David Legwand i första kedjan men då förstörs den andra kedjan med Legwand, Dumont och Erat som inte skulle må bra av att låta O´Reilly ersätta Legwand som center.

Ett exempel på hur Hörnqvist och Sullivan jobbar ihop:
Hörnqvist har fraktat pucken ifrån egen zon och dumpar sedan in den i anfallszon. Steve Sullivan försöker jaga ikapp och ta pucken innan försvararna.

Den här gången hinner Steve Sullivan inte upp pucken, Hörnqvist ser detta och avbryter sin åkning mot mål och viker ut till sargen för att backa upp Sullivan, dessutom kunna ta pucken om försvararen försöker skjuta den ur zonen längs sargkanten.

Sullivan åker förbi försvararen som nu tagit kontroll över pucken. Hörnqvist är väldigt snabb med att tackla puckföraren så att han tappar kontroll och sno tillbaka pucken.

Hörnqvist har precis snott pucken och levererar den snabbt till Steve Sullivan som nu ställt sig nere i hörnet.

Sullivan åker med pucken runt mål, han vet att Hörnqvist alltid söker sig in mot mål och mycket riktigt så är han på väg dit. Backen som tidigare Hörnqvist tacklat omkull är nu på fötterna igen och följer efter Sullivan.

Sullivan vänder tillbaka då han ser att en till försvarare ifrån den andra sidan gått ner bakom mål för att täcka upp. Hörnqvist är fortfarande på väg in mot mål. Lägg märke till att backen framför mål inte är beredd på att Hörnqvist kommer in mot mål, han stirrar puck istället.


När Hörnqvist kommit in framför mål blir han upphakad och dessutom får han pucken rätt på bladet. 

Hörnqvist trycker in pucken i mål!


Hörnqvist och Sullivan klarar alltså det mesta själva men det är i powerplay som det inte riktigt funkar. Cal O´Reilly blir förvirrad när Sullivan är punktmarkerad, likaså Hörnqvist framför mål. Skillnaden är att Hörnqvist kan göra mål även om det är tre spelare på honom (Bilden ovan visar detta). Weber står och vill ha pucken men Cal O´Reilly ser aldrig detta utan istället försöker han på egen hand gå in mot mål. Ibland har han suttit den men det är sällan. Därför får bara denna kedja spela 20 sekunder i PP varje match jämfört med förra säsongen när man hade en smart center som kunde hitta på något istället för att slänga iväg pucken.

Ett spelarbyte skulle passa perfekt här, Nashville har mycket kvar till lönetaket och med så pass många framtidslöften i organisationen kan man också byta bort ett högt draftval.

I Colorado Avalanche spelar Cal O´Reillys lille bror Ryan som säkert har nytta av honom i organisationen tillsammans med ett draftval i utbyte mot Paul Stastny som skulle passa perfekt med Hörnqvist och Sullivan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar