fredag 24 september 2010

AIK-SSK 4-5 (OT)

Inför blygsamma 3481 åskadare på hovet så vann SSK mot AIK på Hovet med 4-5 (OT). Det var en riktigt bra match som kunde slutat hur som helst. Linus Videll satte 0-1 till SSK bara några minuter in i matchen. AIK spelade riktigt dåligt i början av första perioden innan Roger Melins time-out, och kan faktiskt vara glada över att de bara stod 0-1 till en början. '' Vi spelade bedrövligt och behövde ta en time-out för att vakna'' sa en besviken Roger Melin på presskonferensen efter matchen.

Filip Olsson gjorde igår sin Elitseriedebut och 10.04 in i första perioden lyckades han komma med i målprotokollet också. Ett slagskott ifrån blå räckte för att debuten skulle bli minnesvärd för junioren Olsson. ''Filip gjorde en bra match'' konstaterar Melin efter matchen. AIK lyckades göra 2-1 i början av andra perioden då Johannes Salmonsson slog till med ett tjusigt handledskott i närmaste krysset. Södertälje och Fredric Andersson gjorde 2-2 i en märklig situation. Viktor Fasth i AIK:s mål fick pucken på masken och tappar den sedan när Andersson slår in returen. Enligt mig så borde målet vara bortdömt med tanke på hur omskakad Fasth blev av maskträffen men Patrik Sjöberg som var huvuddomare denna Torsdagskväll på hovet dömde bestämt mål trots busvisslingarna ifrån Black Army.

Matchen var jämn hela vägen ut och med två minuter kvar av tredje perioden så plockade Södertälje ut sin målvakt när Patric Blomdahl åkte ut för högklubba. 6 mot 4 och busvisslingarna kunde inte vara sämre ifrån AIK klacken när Södertälje spelade runt pucken i anfallszonen. man behövde bara en halvminut innan den kortväxte amerikanen Ryan Lasch spelade fram Mattías Carlsson framför mål och 4-4 var ett faktum. Samma radarpar stod för det avgörande målet i förlängningen också efter en minst 7-8 minuters videogranskning. 4-5 till SSK och AIK hade greppet om 3 poäng innan Patric Blomdahls utvisning.

'' Jag är nöjd med två poäng efter en sån här match'' Säger SSK:s tränare Peter Popovic efter matchen.