torsdag 7 april 2011

Pääjärvis show och Zetterbergs skada

Zetterberg kan missa slutspelet?

Bryan Allen i Carolina Hurricanes fick inatt in en olycklig ''open-ice'' tackling på Henrik Zetterberg som landade konstigt efter situationen och har förmodligen gjort illa vänster benet. Detroits ledning säger att det bara är en ''lower body injury'' och att han inte missar slutspelet. Men Zetterberg såg ut att halta ordentligt på vänsterbenet så frågan är om inte han brutit någonting eller fått ett uttänjt korsband. I värsta fall missar han slutspelet och ett eventuellt VM. Matchen mellan Detroit och Carolina slutade 0-3, Carolina vinst som betyder att Rangers nu blir allt mer pressade att vinna för att klara sig till slutspelet.

Magnus Pääjärvi-Svenssons solonummer:

3:40 in i den tredje perioden gjorde Pääjärvi Edmontons enda mål i 6-1 förlusten mot Calgary Flames. Han tog pucken ifrån egen zon med bra fart och vid offensiv blå rundade han motståndar försvararen innan ett rappt handledskott avlossade ifrån hans klubba. Kiprusoff i Calgary målet släppte en retur som Cogliano kunde vispa fram till lagkamraten Pääjärvi-Svensson som inte tvekade en sekund när han bombade in 1-4 pucken. Innan matchen blev Flames spelaren Jerome Iginla hyllad för sina 1000 poäng totalt i NHL som han kom upp i den senaste matchen. Det skulle visa sig bli en tändning för kanadensaren som gjorte ett Hatrick inklusive en assist. Mikael Backlund noterades för tre assist i matchen för sitt Calgary.

torsdag 3 februari 2011

Franzéns målkalas!

Johan Franzén hade bara varit i Ottawa en gång innan nattens möte mot just Ottawa i Scotiabank Place. Den gången gjorde han två mål och inatt stod han för hela 5 mål. Han blev därmed den första svensken sedan 1992 att göra 5 mål i en match, den senaste var Mats Sundin.

Franzén blev sköt 10 skott på mål men fick ändå 50% utdelning. Detta gjorde såklart att han blev nattens första stjärna i hela NHL. 

Franzén berättade för NHL.com efter matchen att han trivs väldigt bra i Scotiabank place och ser fram emot nästa match.

Både Daniel Alfredsson och Erik Karlsson gjorde en varsin assist för Ottawa medans Henrik Zetterberg i Detroit stod för 3 assist. Lidström gjorde 2 assist och Niklas Kronwall gjorde ett mål för Detroit i en match som slutade 7-5 till bortalaget Detroit.

Robin Lehner byttes in efter halva matchen men han kunde inte heller stoppa Franzéns målkalas.


tisdag 11 januari 2011

2010 - TOPP 5

2010 går till historien som en dem bästa åren någonsin, det har verkligen hänt mycket under dessa 12 månader. Jag har blickat tillbaka och tagit fram dem 5 största händelserna under 2010:

5. Philadelphias bragdvändning mot Boston Bruins!
Att leda med 3-0 är bland det farligaste man kan göra, brukar man säga. Boston Bruins fick verkligen lära sig det i våras då man hade 3-0 i matcher mot Philadelphia Flyers och var bara en vinst ifrån att nå en semifinal i Stanley Cup. Men Flyers ville annat och vände serien totalt till 3-3 i matcher. I den sjunde avgörande matchen låg Flyers under med just det igen, 3-0. Precis som man vände serien vände man matchen och vann med 3-4.
En bragd utan dess like enligt mig:




4. Finalserien mellan Djurgården och HV71!
Kanske historiens mest underhållande finalserier någonsin. Allt var helt perfekt in i minsta detalj med förlängningar, publiken, målen, vändningarna och glädjescenerna efter att Hv71 avgjort serien borta på hovet mitt framför näsan på alla förhoppningsfulla Djurgårdare.


3. Jaroslav Halak
Den slovakiske NHL-målvakten var verkligen i spetsen när han nästan helt själv tog laget till semifinal mot Philadelphia Flyers efter en makalös insats i alla matcher mot Ovechkin och hans vänner. Washington sköt nästan över 45 skott mot Halak varje match men knappt en enda per match ramlade in bakom honom och över mållinjen. Halak gick som free agent nu i somras över till St. Louis Blues men han kommer föralltid bli ihågkommen i Montreal, det kan jag lova er:



2.  VM premiären i Tyskland!
Det var tänkt att premiären bara skulle bli en publikfest när USA skulle möta hemma nationen Tyskland i VM premiären i Arena Gelschenkirsen som egentligen är en fotbollsarena. Dem tyska spelarna ville göra matchen  till mer än bara en publikfest. Man lyckades vinna över självaste amerikanarna på förlängning vilket ingen människa på jorden trodde skulle kunna hända:





1. Sidney Crosby!
Han är bara 23år och har redan vunnit alla dem största turneringarna och priserna en hockeyspelare kan få. Förra säsongen lyckades han vinna skytteligan i NHL, bli nominerad till flera priser vid NHL awards och sen som lite grädde på mosen lyckades han ta OS-guld med Kanada i Vancouver. Han avgjorde själv finalen mot USA på förlängning i en riktig rysarmatch. Kom ihåg att Sidney Crosby för närvarane krossar motståndet i NHLs poängliga och har precis avslutat en poängsvit på 25 matcher.